De Pantone kleur voor 2019 is Living Coral

De Pantone kleur voor 2019 is Living Coral

Het Pantone Color Institute heeft zojuist de kleur voor het jaar 2019 onthuld - PANTONE 16-1546 Living Coral! Pantone noemt Living Coral een "levendige en leven-bevestigende koraal tint met een gouden ondertoon die energie geeft en verlevendigt met een zachtere rand." Drijvend, levendig en bruisend, het roept de natuur op om ons te verbinden met levendige onderzeese ecosystemen waarvan we allemaal afhankelijk zijn.

Bekijk de speciale galerij van Adobe Stock van de kleur Living Coral.

Living Coral raakt de kern van opkomende visuele trends

Pixoyo is bijzonder verheugd om Living Coral dit jaar te omarmen, omdat het een perfecte match is voor de belangrijkste ontwerp- en merkontwikkelingen die nu plaatsvinden. Het is een mooie aanvulling op de eerste visuele trend die we voor 2019 voorspelden, Natural Instincts.

Deze terugkeer-naar-natuurbeweging borrelt op uit onze dagelijkse digitale overbelasting, en tapt een gedeeld verlangen aan om opnieuw contact te maken met natuurlijke en meeslepende ervaringen. Natural Instincts, in essentie, is zoeken naar eenvoud, rustgevende organische vormen en natuurlijk welzijn in angstige tijden. Warm, leven-bevestigend Living Coral past perfect bij de rekening.

Living Coral nestelt zich ook in onze eindejaars trend voor 2018: Touch en Tactility. We zien consumenten en ontwerpers aangetrokken worden tot texturen (denk aan ruw koraal, gladde vis, koud water, korrelig zand). Deze trend gaat hand in hand met het verlangen naar menselijke aanraking.

Als je van plan bent om een ??streepje of meer Living Coral aan je werk toe te voegen, bekijk dan deze speciale galerij voor ideeën en inspiratie en ontdek hoe ontwerper Jesús Ramirez Living Coral heeft opgenomen in een verfspatteneffect door verschillende Adobe Stock-foto's samen te stellen.

Wij bij Pixoyo zullen zeker met deze kleur spelen in 2019 in verschillende uitingen. Bedankt Adobe voor het leuke artikel en Pantone voor de kleur!


Image Source: Yusuke Okada / Adobe Stock.