De Pantone kleur voor 2020 is Classic Blue

De Pantone kleur voor 2020 is Classic Blue

De Pantone kleur van jet jaar is Classic Blue geworden. Of om de code te gebruiken: PANTONE 19-4052. Een zeer klassieke kleur. Noem het nachtblauw, of gewoon donkerblauw, in ieder geval is het een behoorlijke donkere tint blauw. 
En vooral klassiek dus; een eeuwenoude tint die we vinden ter land, ter zee en in de lucht. Volgens Pantone zelf staat de kleur voor kalmte, zekerheid en connectie (oftewel 'calm, confidence, and connection', klinkt toch lyrischer in het Engels). Classic Blue zou bovendien representatief zijn voor ons verlangen naar een sterke basis om op te bouwen terwijl we een nieuw tijdperk in gaan.

Volgens Pantone hebben we dus vooral behoefte aan stabiliteit; aan rust, reinheid en regelmaat. We komen, of dat willen we althans, wellicht in 2020 in een rustiger vaarwater terecht. We willen zuurstof, meer lucht. En juist de kleur van deze elementen, water en lucht, zien we terug in Classic Blue. Zoals gezegd: best een logisch verhaal. We zijn benieuwd hoe we deze kleur gerepresenteerd gaan zien in de wereld om ons heen, zoals in interieur, technologie, eten en mode.

Wij bij Pixoyo gaan deze kleur in ieder geval hier en daar gebruiken in onze designs. Want wij zijn fan!

Ciao Ciao