De Pantone kleur voor 2021 is Illuminating Yellow en Ultimate Grey

De Pantone kleur voor 2021 is Illuminating Yellow en Ultimate Grey

Dit jaar heet Pantone voor twee kleuren gekozen, namelijk 3-0647 Illuminating Yellow en 17-5104 Ultimate Grey. De kleurencombinatie van het jaar vormt: 'een kleurenhuwelijk dat een boodschap van kracht en hoop overbrengt die zowel duurzaam als opbouwend is,' zo stelt de Engelse kleurenspecialist.

De kleuren waaruit de Pantone Color of the Year 2021 bestaat ondersteunen elkaar. 'Ze zijn praktisch en oerdegelijk maar tegelijkertijd verwarmend en optimistisch.' Het is volgens Pantone ook 'een verhaal over kleur dat diepere gevoelens van bedachtzaamheid samenvat met de belofte van iets zonnig en vriendelijks.' En vooral in deze rarw tijd van Corona kunnen we dit zeker gebruiken.



Pantone brengt al meer dan 20 jaar Kleur van het Jaar uit. Kleuren hebben invloed op productontwikkeling en aankoopbeslissingen in meerdere branches, waaronder mode, woninginrichting en industrieel design, maar ook productverpakkingen en grafisch ontwerp.

Een doordachte overweging en trendanalyse gaat vooraf aan de selectieproces voor Pantone-kleur van het jaar die daarmee een richtlijn geeft. Meestal is het één tint, maar ook in 2016 was het - net als nu voor 2021 - een kleurencombinatie. Wij vinden deze combinatie in ieder geval gewaagd en leuk.