Grafisch design trends 2021

Grafisch design trends 2021

De trends voor 2021 grafisch design zijn:

1. Dark mode
2. Open composities
3. 3D: diepte van een nieuwe generatie
4. Anti-zwaartekracht: vliegende & zwevende elementen
5. Levendige kleuren en dromerige kleurencombinaties
6. Metaaleffect: goud, zilver, iriserend
7. Vloeiend en vloeibaar effect
8. Maxi typografie
9. Outline typografie
10. Tekst met achtergrond
11. Alternatieve kunst
12. Realisme + Flat mix


1. Dark mode
Lange tijd werd in webdesign een witte achtergrond beschouwd als de enige manier om lege ruimte op een website of app te creëren. Hoewel sommige ontwerpers enkele jaren geleden begonnen zijn met het toevoegen van donkerdere thema's en elementen, heeft de Dark Mode-trend de branche in 2020 echt veroverd, en we verwachten dat deze doorzet in 2021.

Voorbeeld


2. Open composities
Een volgende voorspelling voor grafische vormgevings is de open composities. Nog niet zo lang geleden zetten ontwerpers frames op alles om het gevoel van een afgewerkt ontwerp te krijgen. De laatste tijd is er een tendens geweest voor open, luchtige ontwerpen die slechts een deel van het hele "plaatje" lijken te tonen. In 2021 verwachten we van ontwerpers dat ze de frames volledig zullen afdanken en ons zullen verrassen met open, luchtige ontwerpen.

Hoewel elk stuk slechts een deel van het hele ontwerp lijkt te vertonen, kunnen ontwerpers gemakkelijk met de compositie spelen en het letterlijk oneindig maken, waarbij elk deel de compositie voortzet. Deze trend wordt eenvoudig bereikt in webdesign, maar het is zelfs mogelijk bij printontwerpen.

Een open compositie trekt vaak de verbeelding van de kijker aan, waardoor je je afvraagt wat er nog meer is. Webdesign, als onderdeel van het grafische ontwerp, in 2021 zal ook karakteriseren met open composities op de volledige breedte en interactieve websites om de ervaring te verlengen.


Voorbeelden


3. 3D: Diepte van een nieuwe generatie
3D heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een vrij stabiele en aanhoudende trend, dus we zullen er zeker veel van gaan zien in 2021. Gelukkig voor ons evolueren technologieën vrij snel waardoor grafische ontwerpers geweldige 3D-meesterwerken kunnen maken die ervoor zorgen dat de kijker bijna in het ontwerp doordringt.

De 3D-trend zal zonder twijfel een groot deel van het web design worden in 2021, vaker gepresenteerd als open composities die de rol van Apple en Windows naar een andere wereld op zich nemen. Ontwerpers zullen designs maken die herinneren aan de echte wereld en die ons meenemen naar alternatieve universums of zelfs naar de toekomst. De mogelijkheden die deze trend biedt zijn echt oneindig, dus in 2021 verwachten we zeker dat deze trend zal floreren.


Voorbeelden


4. Anti-zwaartekracht: vliegende & zwevende elementen

We leven misschien niet lang genoeg om vliegende auto's te zien, maar het tijdperk van vliegende elementen in grafisch ontwerp is zeker gekomen. Vliegende en zwevende grafische elementen behoren tot onze voorspellingen voor de grafische vormgeving van 2021. Het idee van ontwerpen die bewegen en zich gedragen alsof ze zich in een niet-gravitaire omgeving bevinden, geeft het algemene gevoel van vrijheid weer. Ontworpen met een open samenstelling in gedachten, versterken deze elementen het belangrijkste concept van een venster naar een nieuwe wereld, omdat ze in en uit het scherm lijken te zweven.

De 3D-techniek wordt vaak vermengd met het concept zonder zwaartekracht, wat het realisme van de compositie ten goede komt. Hoewel 3D zeker een veld is om het potentieel van je ontwerper te ontketenen, geeft het concept zonder zwaartekracht je zeker een groen licht om de compositie nog meer op te fleuren.

De trend tegen zwaartekracht komt ook voor in presentaties van pakketontwerpen, waardoor het product het gevoel krijgt dat het uit een andere wereld komt.
De kijker kan gemakkelijk de futuristische vibes begrijpen wanneer hij naar deze ontwerpen kijkt, wat natuurlijk de nieuwsgierigheid verhoogt. Als resultaat transformeert een gewoon product gemakkelijk in een buitengewoon product. Anti-zwaartekracht is inderdaad een concept dat veel zal worden gezien in grafische ontwerptrends in 2021.


Voorbeelden

4. Levendige kleuren: een reis naar Dromenland
Levendige kleurencombinaties, evenals dromerige kleurovergangen en -gradiënten, blijven trendy in 2021, alleen nog levendiger. Omdat ze een futuristisch gevoel geven aan het algehele ontwerp, zullen deze kleurenschema's u het gevoel geven dat u zich in een alternatief universum bevindt.

Het gebruik van futuristische kleuren om betoverende out-of-the-world ontwerpen te creëren, spreekt echt tot de verbeelding van de ontwerper en biedt veel ruimte voor improvisatie. Veel grafische ontwerpers combineren 3D-visuele techniek met trendy levendige kleurovergangen om grafische ontwerp trends 2021 te markeren met nog krachtigere looks.

De 3D-techniek plus levendige kleurovergangen maakt zeker een combinatie van een miljoen dollar, zelfs wanneer deze wordt vertaald in een typografie ontwerp. Welnu, typografie is een groot deel van grafisch ontwerp, dus ontwerpen met meerdere kleuren en typografie, zoals de volgende, zijn zeker normaal. We voegen deze combinatie absoluut toe aan voorspellingen uit de grafische vormgeving van 2020.


Voorbeelden


5. Metallic effect: Shine, baby, shine!
Goud gaat nooit uit fashion, maar in 2021 zullen we ook veel andere metalen elementen verwerkt zien in ontwerpen. Vooral als het gaat om 3D-ontwerpen, brengen gouden en andere metalen elementen de hele compositie naar een hoger niveau, waardoor het ee exclusief uit gaat zien.

Het weergeven van verschillende metalen met een iriserend kleureffect geeft ook een vrij trendy uiterlijk. Zulke ontwerpen zien er betoverend uit, omdat ze een prachtig palet van glanzende kleuren laten zien wanneer het licht op het oppervlak valt.

Metalen elementen, vooral goud en iriserend, verschijnen vaak in verschillende designs, en dat zal zeker in 2021 doorgevoerd worden, waardoor het gevoel van luxe en exclusiviteit ontstaat. De klassieke combinatie blijft metallic op zwart en wit, maar in 2021 zien we ook veel goud op kleurrijke pakketontwerpen.


Voorbeelden


6. Vloeibaar en vloeistof effect
Een van gewaagde trend in de grafische vormgeving van 2021 is het vloeibaar effect. Het oppervlak van water dat is vertaald in een grafisch ontwerp is zeker een trend die we veel gaan zien in 2021. Of het nu water, olie of een andere vloeibare substantie is, deze trend inspireert veel van de hedendaagse ontwerpen en we verwachten het zo te houden in het volgende kalenderjaar.

Verder geeft de vloeibare trend veel vrijheid als het gaat om typografie. Gezien het feit dat vloeistoffen verschillende toestanden en diktes hebben, kunnen ontwerpers gemakkelijk improviseren en hun composities verschillende unieke vloeistofeffecten geven.

Vloeibare elementen en effecten zullen ook aanwezig zijn in webdesign. Gecombineerd met open composities op volledige breedte, maken vloeibare texturen in webdesign de algehele look meer denkbeeldig en mystiek.

Ook zullen patronen geïnspireerd door vloeistof. Wanneer vloeistoffen bewegen, tekenen ze natuurlijke paden en vormen ze zo unieke patronen en texturen die grafische ontwerpers gemakkelijk kunnen inspireren. Gecombineerd met zwevende elementen en futuristische kleuren, kan de hele compositie echt magisch en dromerig overkomen.

Voorbeelden


7. Maxi typographie = Maxi impact
Typografie als een onlosmakelijk onderdeel van grafisch ontwerp volgt zeker bepaalde trends - sommige blijven jaren, en andere verdwijnen vrij snel. Zoals we in de vorige voorbeelden zagen, kan typografie verschillende vormen aannemen. Het kan plat, of in 3D-vorm zijn. Het kan vloeibaar gemaakt worden of een metaalachtig effect. Eén ding is zeker - typografie in en zal altijd een trend blijven, dus ook in 2021.

Voorbeeld


8. Overzichtstypografie: vullingen niet toegestaan
Hoewel andere outline elementen uit de mode lijken te zijn geraakt, wordt de typografie steeds populairder, dus we verwachten dat deze zeker zijn hoogtepunt zal bereiken in 2021. Vaak zijn we van mening dat de omringende letters vaak samenhangen met andere elementen in de composities. Volgend jaar een belangrijk onderdeel van grafisch ontwerp en webdesign, dus we nemen deze look zeker op in onze prognose voor grafische vormgevingstrends in 2021.

Maxi-omtrekletters zijn vaak te zien op website designs, interieurontwerpen, en merk identiteits ontwerpen. In 2021 zullen grafisch ontwerp trends gemarkeerd met grote lijnen, belettering gemengd met open composities, en 3D-structuren een force zijn.

Voorbeelden


9. Tekst met achtergrond: Retro inspiratie

Een beetje risicovolle voorspelling hier, maar laten we zeggen dat we het gevoel hebben dat de tekst op achtergronddozen een volgende grafische ontwerptrend voor 2021 zal worden. De trend die er misschien retro uitziet, kan zeker de edgy look van een compositie versterken in combinatie met andere trends. Vanuit ons oogpunt ziet de tekst op achtergronddozen er jeugdig en opstandig uit, dus het zal absoluut snel een hit worden.

Voorbeelden


10. Alternatieve kunst: Strokes, stains, spots & doodles
Niet dat klassieke illustraties ooit uit de mode raken maar op de een of andere manier is het opnemen van alternatieve kunst in grafische ontwerp een stuk opvallender. En dat is toch ook wat je met grafisch ontwerp wilt bereiken. In 2021 denken we dat we op dit gebied veel improvisatie zullen zien. Freestyle-illustraties en -krabbels zijn absoluut leuk om naar te kijken, voeg daar chaotische lijnen en kleurvlekken aan toe en je krijgt kunstzinnig ogend ontwerpen die zeker een indruk zullen maken.

De trend begint al in het pakket ontwerpveld, vaak in combinatie met andere trends, zoals het metaaleffect. De zorgvuldige selectie van kleuren en de unieke vormen en posities waarin slagen en vlekken worden gepresenteerd, zullen het ontwerp van het pakket zeker uit de saaie zone halen.

We zijn gewend om klassieke doodles te zien in de vorm van zwart-wit eenvoudige conceptillustraties. In 2021 verwachten we een modernere vertaling van het uiterlijk van wit op een donkere achtergrond, gecombineerd met andere designtrends zoals goud, maar met behoud van de eenvoud van de illustratiestijl. Doodle illustraties geven vaak de indruk van oneindigheid, dus we verwachten ze te zien als een onderdeel van open compositieontwerpen.

Voorbeelden


11. Realisme + Platte ontwerpelementen
Heb je wel eens de kreet gehoord: Oppisites atract? Grafisch ontwerpers hebben altijd aanvullende trends gecombineerd en gemengd om de viewer tevreden te stellen. Maar als het gaat om het creëren van iets dat echt innovatief en onverwacht is, experimenteren ontwerpers liever met een onconventionele mix van technieken, stijlen of in dit geval - dimensies. Real-life objecten gecombineerd met volledig platte visuele elementen, naar onze mening, zullen een van de grafische designtrends zich verder gaan ontwikkelen in 2021.

We zien dit vooral vaak bij website ontwerpen, verpakkingsontwerpen, redactioneel ontwerp en andere soorten grafische ontwerpen, dit vereist de combinatie van realistische objecten met volledig platte vereenvoudigde ontwerp elementen en illustraties. Beheersing en bovenal het denken "Out of the box". Dit is ook de reden waarom we denken dat het een trend gaat worden in 2021.


Voorbeeld


We horen graag wat jullie vinden van deze trends. Drop een mail als je iets kwijt wilt. En voor nu fijne dagen en tot  2021!